dimarts, 17 de maig del 2011

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL SI FIGUERES - DESPESES EN CAMPANYA

La política municipal requereix d'una profunda revisió de valors en la gestió pública.
Les nostres autoritats municipals han de tenir molt clar que son els responsables del bé comú del poble i de la seva guardiola, i que dins el nostre tarannà com a país, el nostre futur s'ha de construir a base d'esforç, d'estalvi i amb els comptes clars.

La Llei electoral preveu per a les eleccions municipals un límit de costs electorals, que diu que serà el que resulti de multiplicar per 0,11€ el nombre d'habitants corresponent a les poblacions de dret de les circumscripcions on presenti candidatures cada partit, com màxim, podria haver gastat uns 4.873 € en campanya a la nostra ciutat.

CyU s'ha permès el luxe de contractar l'Orquestra Gerunda en el seu acte central de campanya, mentre cap Associació de Veïns no se la pot permetre contractar en les seves festes de barri.

Calia omplir la ciutat de tanta cartelleria? És un peix que es mossega la cua que algú ha d'aturar.

Si Solidaritat entra a l'Ajuntament de Figueres, abans de qualsevol campanya electoral, reunirà a totes les forces polítiques que concorrin a les eleccions, per consensuar una campanya austera.


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL SI FIGUERES
DESPESES EN CAMPANYA

Ja és hora que canviïn coses en el que fa la política i la manera de fer dels partits.
És una de les nostres prioritats la regeneració democràtica, juntament amb la transparència i el treballar per tenir un estat propi per poder assolir el nivell econòmic, cultural i social que Catalunya és mereix.

Dit això exposo el nostre plantejament de campanya.

Hem ideat una campanya a "cost 0". (uns 800 €).

SI ens ha procurat els cartells i plafons, tot i que no amb les quantitats industrials dels partits "grans". Però els cartells i pancartes ens els penjem nosaltres.

La nostra campanya s'ha basat en :
  • Fer actes amb gent de prestigi que tracta temes de sobirania ( Emili Valdero, Fundació Catalunya Estat; divendres ve Isabel Clara-Simó,......) en espais de la ciutat que son gratuïts.
    - Utilització de Facebook, Twitter i web com a mitja de difusió apart dels setmanaris i les TV de la nostra comarca via noticia.
    - Hem editat un fulletó per les cases que l'hem pagat nosaltres.
    - Una celebració dels amics de la Núria Bartrolich amb el recolzament de Miquel Soler que varem pagar amb els cèntims de la paradeta de Sant Jordi.
    - Hem fet un grafiti a una paret de l'Avinguda Vilallonga a l'alçada de ferros Puig que jo mateix he pagat la pintura.
    - S'ha fet un remolc de SI que l'ha fet artesanalment el pare de la candidata.

    Aquesta és la nostra despesa, ni crèdits ni hipoteques amb cap gran empresari. Mans lliures i la boca oberta per poder fer i dir el que calgui sense cap pressió.

Fent honor a la transparència, SI Figueres fa públic que fa i d'on treuen els diners que emprem per una campanya a cost 0.

Ja varem anunciar que creiem una aberració el cost de campanya en especial de CyU i seguit de PSC-PSOE. ERC es queda a mig camí i també fa una despesa prou considerable.

Per això:

INSTEM A TOTS ELS PARTITS A QUE ATURIN AQUESTA ABERRACIÓ ECONÒMICA , PER DIGNITAT I RESPECTE DELS SEUS CIUTADANS.

I

QUE FACIN PUBLIC EL QUE S'HAN GASTAT FINS ARA EN CAMPANYA ABANS DEL DIA 22 DE MAIG D'ACORD AMB EL CRITERI DE TRASPARÈNCIA:


Fer el contrari del que demanem serà menystenir als figuerencs i creiem que això haurà de tenir repercussió el dia 22 de maig.

Tenim gent gran a la ciutat al llindar de la pobresa i creiem que seria millor que no es gastessin els diners en un bluf, que acabades les eleccions deixarà de ser i els gastessin en coses perdurables o útils, com fer donatius a entitats benèfiques com per exemple Càrites o altres entitats socials.

El propi president de Càrites ens ha convidat a fer-nos socis i ho proposarem als nostres membres de SI en el marc de la pròxima executiva local que celebrem.

En aquest sentit ja s'han expressat els membres de la candidatura.

El número 6 de la candidatura, en Cristian deia: Campanya a cost 0, però tenint el talent i la creativitat de les persones.”

La Núria Bartrolich va dir: “ Volem la ciutat de les persones més que la ciutat dels detalls”.

Solidaritat Catalana Figueres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada