dimecres, 11 de maig del 2011

Eixos del programa per les eleccions municipals 2011 de SI Figueres

"Figueres és la ciutat on vull que els meus fills i els vostres es facin grans"  Núria Bartrolich.

Aquest seran els eixos de treball de SI Figueres pels propers 4 anys:

1. Impulsar des dels pobles i ciutats de Catalunya i en concret de Figueres el procés d'autodeterminació i d'independència de Catalunya. Per posar fi a l'expoli fiscal de 60 milions d'euros diaris que ens expolia Espanya. Amb aquests diners Catalunya pasaria a ser el 4art. país d'Europa en renda per càpita.

2. Impulsar el traspàs de la propietat del Castell de Sant Ferran a la ciutat. Juntament amb una aportació econòmica necessària per a la seva restauració, manteniment i vigilància. El Castell no és un ens aliè a la ciutat, sinó que n'és una part integrant, i ha d'adquirir la importància que es mereix. Cal la seva desmilitarització definitiva. El Castell ha de ser referència d'oci, salut, espai verd,... a Figueres, com la Devesa a Girona o el Llac a Banyoles. 


3. Garantir la seguretat a tots els barris de la ciutat.  Practicant la tolerància 0 tots els barris de la ciutat, tot dotant de recursos humans i materials i a la Guàrdia Urbana. Vetllar per què la ciutat disposi dels efectius de Mossos d'Esquadra que li pertoquen. Crear i idear polítiques de seguretat locals d'acord amb la participació ciutadana. Farem que l'Ajuntament és personi com a acusació particular, en aquells casos en què es vegi greument afectat el benestar i la seguretat dels nostres veïns.


4. Reubicar i potenciar les oficines de turisme. Cal la promoció d'esdeveniments de projecció exterior que impulsin i internacionalitzin la imatge de la ciutat, en qualitat i prestigi.



5. Prioritzar recursos en formació i insersió en el món laboral. No estem disposats a acceptar no disposar d'estudis de Grau Professional a la ciutat i que els nostres joves s'haguin de desplaçar a ciutats com Olot o altres de similars per fer estudis professionals, ja que la ciutat és o ha estat referent en l'art, l'industria, l'electricitat,... 


6. Dinamitzar l'oferta d'oci a la ciutat. En qualitat i seguretat pels nostres joves, però també per què la nostra gent gran no s'hagui de desplaçar a pobles per poder gaudir d'esdeveniments d'oci a la seva mida.




7. Suport decidit a les manifestacions de cultura popular i tradicional a la ciutat. Manca una cobla a Figueres, continuar el foment de la dansa pròpia: la sardana, impulsar grups de diables (correfocs), bestiari, esbarts dansaires (ball de bastons), trabucaires, gegants, castellers... i donar-los un paper determinant a les manifestacions culturals i a les festes de Figueres.



8. Potenciar el coneixement i la divulgació de la història de la ciutat, així com dels seus personatges il·lustres. Acostant els personatges rellevants de la nostra ciutat i els nostres prohoms al públic en general i als nostres petits, creant un museu interactiu d'història de la ciutat de Figueres. Cal recuperar o recordar valors que han portat a Figueres a ser una ciutat modèlica.




9. Optimitzar l'ús i la gestió de les instal·lacions esportives municipals per poder cobrir totes les necesitats dels ciutadans i les entitas de Figueres. Continuant el suport als esports que ja existeixen a la ciutat, però  fomentant a aquells esports que necesiten ser potenciats com l'hoquei i el rugbi.




10. Condicionament de les zones verdes per què tots en puguem gaudir. Mantenint de manera òptima totes les zones verdes que tenim. Un cop recuperades ja pensarem en fer-ne de noves.

Figueres, no perdis el tren!  Vota SI Figueres.

Nota: En aquest resum no hem pogut encabir totes les propostes municipals però si l'eix de l'ideari de SI Figueres. No hi consta la proposta del tren a Figueres, ja que el divendres ve el President de SI Toni Strubell a presentar-la, juntament amb Núria Bartrolich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada